Het boek ‘Bewegingsonderwijs in het speellokaal’ kunt u hier bestellen (klik op het boek):

Dit boek biedt een rijkdom aan uitdagende bewegingsactiviteiten voor de gehele kleuterperiode. Elke lesgever die met dit boek aan de slag gaat, legt een brede basis voor de bewegingsontwikkeling van jonge kinderen.

Het boek is vanaf 1998 op veel scholen en in opleidingen gebruikt. In de afgelopen jaren zijn vanuit die praktijk nieuwe ervaringen en inzichten verzameld. Op grond daarvan zijn in deze herziene druk veel aanpassingen verwerkt. Het theoriedeel is geactualiseerd en in een nieuw jasje gestoken. Voor beginnende lesgevers is in de vorm van een introductiecluster een handleiding voor het opbouwen van lessen toegevoegd. De praktijkgedeelten zijn uitgebreid met extra mogelijkheden voor het lesgeven binnen en buiten.

Uiterlijk heeft het boek een metamorfose ondergaan door de vele tekeningen en foto’s in kleur en een meer aansprekende opmaak.

De beschreven lessen zijn niet alleen toepasbaar in speellokalen, maar ook geschikt voor wie met de kleuters naar ‘de grote gymzaal’ gaat.

Het boek en deze herdruk zijn het resultaat van de vrijwillige inzet van leerkrachten, opleiders, scholen en instellingen, die het bewegingsonderwijs aan kleuters ter harte gaat. Mede hierdoor kan het boek tegen een relatief lage prijs geleverd blijven worden.

’t WEB is trots op deze publicatie en wil de schrijvers en medewerkers bedanken voor hun bijdrage en hoopt dat hun doel gerealiseerd gaat worden: nog beter bewegingsonderwijs voor kleuters.

Een kort filmpje over ‘De blauwe map’, door Jesse Bussemaker.